|
Słyszałem, że istnieje badanie do pomiaru częstości bezdechów. Jaki lekarz i na jakiej podstawie zleca badanie?...(więcej) |
Forum
- przeglądasz wątek Ogólne/Bezdech u dzieci
| Tytuł: | Bezdech u dzieci |
| Autor: | Martyna68 12.5.2010, 04:52 |
| mam córeczkę 16 miesięczną i od momentu jak zaczęła pokazywać SWOJE ZDANIE pojawił się pewnien kłxxx mianowicie Mała mi wpada ze złości w bezdech, sinieje wokół usteczek, źrenice robią się szerokie a jej ciałko staje się lejące i traci przytomność na chwilkę. Wtedy musimy użyć siły, aby doszła do siebie. Jak tylko odzyskuje przytomność to płacze jak gdyby nigdy nic się nie stało! A my po wszystkim jesteśmy przerażeni!!!! | |
| Autor: | Karolina 12.5.2010, 04:52 |
| To nie jest bezdech tylko tzw. zanoszenie się dziecka. Często się zdarza u bardzo nerwowych dzieci. Należy w takiej sytuacji dmuchnąć dziecku lekko do buzi i to zwykle pomaga | |
| Autor: | Róża 12.5.2010, 04:52 |
| Ja na waszym miejscu przebadałabym córkę neurologicznie bo z opisu nie wygląda to na zwykłe zanoszenie się. | |
| Autor: | Karolina 12.5.2010, 04:52 |
| W sytuacji, gdy dziecko bardzo intensywnie płacze i jest obawa, że się zaniesie, to dobrze jest w tym momencie zacząć np. mocno walić w coś np. w będenek albo w drzwi szafy itp, aby hałas je zadziwił zaciekawił. To pomagało u mojego dziecka. | |